Project Description

BUGZZ maakt heerlijk, awesome, en duurzaam eten gecreëerd met eetbare insecten. Wat zij ‘insecuisine’ noemen. Deze foodtruck gebruikt hiervoor Nederlands lokaal gekweekte insecten. Ze bereiden ze los, gemarineerd of ‘au naturel’, of gecombineerd in gerechten met seizoen groente. Hun beleid van zero-waste zorgt ervoor dat we minimaal aan voedselverspilling creëren. ‘Eat out of your comfort zone’ en boek ons voor je volgende event!

BUGGZBeleef BUGZZ!

BUGZZ biedt gerechten en producten met insecten aan omdat het kleine efficiënte voedzame voedingsbronnen zijn. Niet alleen hebben ze minder grondstoffen, water, en land nodig om te kweken, ze bevatten ook meer voedingsstoffen per kilo dan bijvoorbeeld rund. Hierdoor belasten ze milieu significant minder. Maar de grootste bijdrage is hun veel lagere methaan uitstoot. Dit allemaal zorgt ervoor dat het eten van BUGZZ veel minder belastend is dan van de gemiddelde hamburger kraam. Met BUGZZ zal je je gasten in ieder geval zeker verrassen!

BUGZZWanneer BUGZZ?

Deze foodtruck is in te huren voor bedrijfsevenementen of voor bij je thuis en geven workshops en diners. Af en toe staat BUGZZ ook op foodevents, muziekfestivals, en daarnaast zijn bezig met lokale concepten in Amsterdam. Benieuwd geworden wat deze foodtruck voor jouw event kan betekenen? We helpen je graag!

Boek deze foodtruck

Menu

  • Hopperzz: 2 volwassen sprinkhanen gebakken in knoflook met een snufje zeezout op een stokje.
  • Wurmzz: Puntzakje meelwormen geroosterd op een grilplaat.
  • Bitter Balzz: Traditionele bitterballen waarvan het vlees is vervangen door half vermalen buffalowormen.
  • Burgerzz: Burgers van kikkererwten, meelwormen en kruiden op een broodje met spinazie, tomaat, augurk, uit en yoghurt saus.
  • Springrolzz: Gewokte seizoensgroente met geroosterde meelwormen gewikkeld in rijstpapier met hoisin sauce.
  • Zzushi: California sushirollen met gemarineerde sprinkhanen, avocado, komkommer en geroosterde buffalowormen-sesam ‘crust’ aan de buitenkant.
  • Sweet Protein: De ‘niet zo quilty pleasure’. Dadels, rauwe cacao, noten, havermout, verse gember, kokos en lekkere geroosterde buffalowormen.