Trend: Zwart IJs verovert Amerika! Straks ook Nederland?

Trend: Zwart IJs verovert Amerika! Straks ook Nederland?

Zwart IJs Trend

Misschien heb je ze al voorbij zien flitsen op Instagram of Facebook. Deze ijsjes hebben in korte tijd de food industrie compleet verovert.Hou je vast! De zomer van 2017 zou zomaar eens het jaar kunnen worden waarin Nederland massaal gaat genieten van zwart ijs! Klanten van de hippe trendy ijssalon ‘Morgenstern’s Finest Ice Cream’ in New York maakte vrij recent al kennis met de smaak: ‘Coconut Dash’ die zo zwart ziet als de nacht en smaakt naar, jawel: Kokosnoot!

New Yorkse ijssalon heeft grote primeur met zwart ijs!

zwart ijsMisschien in eerste instantie niet de meest gangbare kleur die je verwacht bij een ijsje, maar eenmaal van de schrik bekomen is het genieten geblazen van dit ijsje met kokosnoot smaak. Deze bijzondere ijsjes zijn al op meerdere plekken opgedoken. In New York bij Morgenstern’s finest icecream worden er sindskort al aardig wat pikzwarte ijsbolletjes geschept en in L.A. zijn de softijsjes ook al ten prooi gevallen aan dit duistere kleurtje.

Eetbare Houtskool?!!

Wie hoopte op een lekker dropsmaakje komt bedrogen uit. Het ijs wordt gemaakt van de gebrande schelp van een kokosnoot die wordt gemengd met, kokosflakes en kokosmelk. Deze combinatie vormt eetbare houtskool. Dit stofje heeft bijna geen smaak maar geeft wel een mooie zwarte kleur af. Met combinaties zoals amandel-houtskool en karamel-houtskool kom jij de zomer wel door.

ijsjes van ijssalon little damage in LABij de ijssalon Little Damage in Los Angeles experimenteren ze nu al met verschillende smaken. Na het maken van het softijs en het bijpassende zwarte hoorntje moest er natuurlijk ook een duister smaakje bedacht worden.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jij deze zomer nog geniet van een gitzwart ijsje in ‘houtskool-zwarte rozen smaak’.

En nog gezond ook?

Nou en of! Het ijsje blijkt, naast de perfecte Instagram foto, ook nog eens goed te zijn voor het zuiveren van afvalstoffen uit je lichaam, en voor een goede spijsvertering. (H)ijs fijn!

Is de trend al in Nederland gespot?

Bij onze ijs foodtrucks hebben wij ze nog niet gespot, MAAR bij ‘ijsgek’ Roberto Gelato van ijssalon lekkerijs in Utrecht kwamen wij de volgende foto tegen:

zwart ijs

Je ziet het, een ijsbak omgetoverd tot heuse Mondriaan, waar ook echt wat zwart ijs in te vinden is! Trouwens nog één kleine waarschuwing over dit bijzondere ijsje. Bereid je voor op een zwarte glimlach!