SPAANSE FOODTRUCK

Tapas entree en churro toe
 

 

Spaanse foodtruck voor je eerstvolgende evenement.

Smacht je naar tapas of aas je op churros? Weest gerust. Om je begeerte te beantwoorden, hebben we hier alvast een paar Spaanse foodtrucks voor je op een rijtje gezet. Onder andere pannen vol paella uit een Spaanse streetfood truck. Of veganistische churros die ook nog eens glutenvrij zijn. Laat je inspireren door het aanbod en vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 
 

Spaanse foodtruck tapas

Traditionele tapas uit een Spaanse foodtruck

Of je ze nu warm of koud eet, tapas zijn een typisch Spaans aperitief. Bovendien geschikt voor zeer uiteenlopende evenementen. Je kan namelijk kiezen voor een paar hapjes, of een volledige maaltijd samenstellen. Hoewel we ze nu vaak op een plankje zien, zijn tapas oorspronkelijk gebruikt als afdekking voor glazen. Een praktische oplossing om fruitvliegjes uit je sherry te weren. Maar er zijn meerdere theorieën in omloop. Herleid van het Spaanse ‘tapar’ zijn deze dekselhapjes inmiddels uitgegroeid tot volwaardige keuken. Het introduceren van nieuwe ingrediënten gaat door tot op de dag van vandaag. Er zijn zelfs tapas toernooien om al deze smaken te testen. Veel voorkomende componenten zijn tomatensauzen, pepers en kruiden. Maar naast de samenstelling van verschillende pincho’s zie je er vaak ook diverse soorten olijven bij geserveerd. Het is een beetje te laat om te vragen of je Spaanse worst lust. Dus eet smakelijk alvast!

 
 
 

Spaanse foodtruck churros

Spaanse churros foodtruck op locatie

Churros zijn een gefrituurd deeggerecht dat de hele dag door kan worden gegeten. Voorwaarde is wel dat ze warm worden geserveerd. Bijvoorbeeld met de karakteristieke sprenkeling van kaneelsuiker en een laag warme chocola. Het is echt marktvoer; makkelijk mee te nemen voor onderweg en bijna overal te maken. Zo staan er vaak churrokraampjes op festivals. Of gewoon op de hoek van de straat. Wereldwijd zijn er echter verschillende variaties te vinden. Zo staan de dikkere deegslierten bekend als ‘porra’. In plaats van de stervormige staafjes kan je de sliert bijvoorbeeld bij de uiteinden aan elkaar knopen. De structuur kan echter ook afwijken. Als je houdt van een aardappelpureeachtige substantie, moet je op zoek naar ‘calentitos de papas’. Churro Kitchen maakt het helemaal bont. Hun biologische deegstaafjes mag je ook nog eens versieren. Ga je voor kokosschaafsel, of kies je voor kleine blokjes karamel als decoratie?

 
 
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 
 

 

Zo werken wij

 1. Reserveren
  Vul nog even ons formulier in. Kost maar een minuutje!
  Je hoeft enkel aan te geven wat je wensen zijn.
 2. Service
  We vragen het nog even na: Wat mag echt niet ontbreken?
  Gewoon om te peilen waar je precies naar op zoek was.
 3. Koken
  Alles in de keuken laten we aan de chef over, maar wij gaan voor je rennen!
  Op basis van jouw wensen regelen we een Spaanse foodtruck bij jou in de buurt.
 4. Smakelijk!
  Nu kan je gaan genieten van culinaire creaties uit zo’n Spaanse foodtruck.
  Ruilen is helaas niet mogelijk. Maar we garanderen je een geslaagd evenement!

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 
 
Food Convoy bij KHN
 

Volg Food Convoy