Foodtruck festivals 2017

In de afgelopen maand leek het soms alsof de zomer al voorbij is. Toch duurt de zomer officieel nog een maand. De zon komt langzaamaan weer tevoorschijn. Dat betekent maar een ding: nog een prachtige maand voor foodtruck festivals.

9 foodtruck festivals om uit te kiezen

Sluit de zomer af in de zon met een hapje en een drankje, onder het genot van live muziek, theater en andere festiviteiten. Onderstaand geven we een overzicht van alles wat nog komen gaat.

Foodtruck Festivals Rrrollend Leiden

Fotografie: Rrrollend.nl

1. Rrrollend Leiden
(25 t/m 27 augustus)

In mei dit jaar kon men in Leiden al genieten van een natje en een droogje aan de Langegracht naast de historische energiecentrale. Eind augustus is Rrrollend weer in Leiden voor een 2.0 editie. Net als in mei staan er weer meer dan 20 foodtrucks op het plein. Maak hier zeker even een tussenstop bij Madame Cocos om een homemade cocosballs te komen proeven!

Ga naar de website van Rrrollend Leiden

2. Rrrollend Oisterwijk
(1 t/m 3 september)

Op 1, 2, en 3 september viert de Gemeente Tilburg een culinair feest in hartje Oisterwijk. Ook hier staan zo’n 20 foodtrucks te bakken, braden en koken. Onze Pancake Fan staat hier ook drie dagen lang met zijn glutenvrije pannenkoeken.

Geen trek meer? Geen probleem. Op zaterdag 2 september kun je tijdens het festival luisteren naar Oisterwijk in concert. Op het grote podium op het Lindeplein zingt lokaal en nationaal talent de bekende hits uit de grootste musicals onder begeleiding van een 22 koppig orkest.

Ga naar de website van Rrrollend Oisterwijk

Foodtruck festivals de Foodstoet

Fotografie: Indebuurt.nl

3. De Food Stoet
(1 t/m 3 september)

Is Oisterwijk iets te ver rijden? Misschien dat De Foodstoet in Bergen op Zoom dichter bij huis ligt. Dit festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en trekt meer dan 30 verschillende foodtrucks. Naast de variëteit aan eetstandjes, is er een divers (muzikaal) programma georganiseerd voor jong en oud.

Ook op dit festival staan een hoop van onze foodtrucks. Geniet van de wereldgerechten van I Love Surifood, Happy Chimney, Roll or Bowl, Food Avenue en  Sate Boss. Kies voor een gezonde maaltijd van de Pittige Dames, of ga juist voor zoet en bezoek Madame Cocos of Pancake Crumble.

Ga naar de website van de Foodstoet

4. Rrrollend Nieuw-Vennep
(8 t/m 10 september)

Van 8 tot en met 10 september wordt IJsclub Nieuw-Vennep omgetoverd tot een paradijs voor foodies. De Chocolade & Fudge Foodtruck van Johnny Doodle en de chef koks van Brothers in the Hood mogen hier uiteraard niet aan ontbreken!

Buiten de aanwezige foodtrucks, kun je de auto parkeren bij de drive-in bioscoop. Of laat de auto staan om van je oude spullen af te komen, tijdens de kofferbak sale op zondagmiddag.

Ga naar de website van Rrrollend Nieuw-Vennep

Foodtruck festivals Rrrollend Dordrecht

Fotografie: Rrrollend.nl

5. Rrrollend Dordrecht
(8 t/m 10 september)

Ook kun je vanaf 8 september terecht op Rrrollend Dordrecht. Onze BioPieper bakt hier straks dagelijks verse, biologische frieten. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats met de Dordrechtse Open Monumentendagen. Dus ben je uitgegeten? Laat je dan verrassen door de ruim 1000 monumenten die Dordrecht te bieden heeft!

Ga naar de website van Rrrollend Dordrecht

Foodtruck Festivals TREK

Fotografie: Festival-trek.nl

6. Festival TREK Den Haag
(7 t/m 10 september)

Festival TREK is een van de grotere foodtruck festivals in Nederland en komt langs maar liefst 9 steden. Op 7 t/m 10 september sluit het festival haar Nederlandse tour af in Den Haag.

Het festival staat al jaren bekend om haar intieme sfeer en experimentele karakter. Dit is zowel terug te zien in de diversiteit van de foodtrucks en het lokale talent op het podium.

Ga naar de website van Festival TREK

7. Rrrollend Groningen
(15 t/m 17 september)

Ook het Noorden komt aan de beurt tijdens de Rrrollend Foodtruck Festivals. Op 15, 16 en 17 september komt het festival naar Groningen en staat hier op de Ossenmarkt. Voor drie dagen wordt het plein omgetoverd tot een openluchtrestaurant.

Op dit festival zijn ook een heel aantal bekenden van ons aanwezig. Neem de Biopieper, de biologische friet foodtruck die enorm opvalt vanwege het kleurrijke uiterlijk van het omgebouwde Mercedes busje. Crêpes BuBu bakt tijdens het festival gezonde crêpes waar geen kleur- of smaakstoffen aan worden toegevoegd. Ook reist de Rotterdamse Johnny Doodle af naar het Noorden om hier mensen blij te maken met hun chocoladefantasie.

Ga naar de website van Rrrollend Groningen

Foodtruck festivals Hippe Happen Festival

Fotografie: Hippehappenfestival.nl

8. Hippe Happen Festival
(22 t/m 24 september)

Als het weer een beetje meezit kunnen we de zomer afsluiten aan het strand in Brabant. Op de laatste zomerdag van het jaar organiseert Rosmalen het Hippe Happen Festival. Naast een variëteit aan foodtrucks is er een beach club, theater en muzikaal programma op groot podium.

Maarliefst vier van onze foodtrucks zijn aanwezig op dit festival. Voor een mals stukje fried chicken kun je dit jaar terecht bij Pass the Peas. Daarnaast verzorgt Rich Pork duurzame broodjes pulled pork en staat de Saté Boss sateetjes te draaien op houtskoolvuur. Mocht je hierna nog trek hebben in een toetje, dan kun je bij Hemels IJs terecht voor koude lekkernijen.

Ga naar de website van het Hippe Happen Festival

9. Rrrollend Den Haag
(22 t/m 24 september)

Ook Rrrollend Den Haag pakt nog een dagje zomer mee. Waar het festival vorig jaar nog op het Malieveld gehouden werd, vindt het dit jaar plaats op de Lange Voorhout. Als een van de laatste Rrrolend edities, wordt er flink uitgepakt. Zo’n 35 rijdende keukens hebben hier een staplaats.

Tussen deze 35 keukens zitten een hoop van onze foodtrucks. Een aantal van hen zijn zelfs prijswinnaars! Neem bijvoorbeeld de Broertjes Saté, die staan hier met hun top 10 lekkerste saté van Nederland. Vorig jaar wonnen zij nog de 24Kitchen Foodtruckaward publieksprijs. Ook krijg je in Den Haag de mogelijkheid om de wereldkampioen BBQ te ontmoeten bij Dio’s food.

Maar er is meer! Waan je in Latijnse sferen en proef de taco’s van Taco’s los Amigo’s of empanadas van de Empanada Fabriek. Bij Duck & More vind je alles wat te maken heeft met eend. Ook bieden we in Den Haag een hoop biologische varianten. Neem bijvoorbeeld de patat van de BioPieper en bio Crêpes van Crêpes BuBu. Tot slot staat Madame Cocos klaar met de begeerde cocosballs als toetje.

Ga naar de website van Rrrollend Den Haag

Krijg je al trek?

Er is dus nog een hoop te proeven in Nederland deze zomer. Overigens houdt het niet op na 22 september. Op onze site onderhouden we een jaaroverzicht van alle foodtruck festivals. Laat ons vooral weten als hier evenementen aan ontbreken! Dan vullen wij dit gelijk even aan.

UPDATE: Een aantal oplettende lezers wezen ons op het Toost Foodtruckfestival en Eten op Rolletjes. Deze zijn inmiddels toegevoegd aan het jaaroverzicht van foodtruck festivals op onze website. Bedankt voor het delen!