SAPJES EN SMOOTHIES FOODTRUCK


Echte powerdrinks, dat zijn de drankjes die je in deze categorie tegenkomt. Met een sapjes en smoothies foodtruck op jouw feestje weet je zeker dat iedereen aan zijn dagelijkse vitamientjes komt. Op deze pagina hebben we alle trucks met verse sapjes en smoothies voor je op een rijtje gezet, zodat je naast gezond en lekker eten ook gezond en lekker drinken aan je gasten kunt aanbieden. Met deze drankjes heeft iedereen ongetwijfeld genoeg energie om heel de dag en nacht door te feesten. Get the party started!

Een gezond feestje met een sapjes en smoothies foodtruck

Fruit en groenten zijn supergezond, dat weten we allemaal. Dagelijks hoor je het dan ook op de tv en radio: eet elke dag twee stuks fruit en twee ons groenten. Door onze drukke, hectische schema’s en de grote hoeveelheden voorverpakte en bewerkte voeding is het echter niet altijd even makkelijk om genoeg gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig hebben wij hiervoor een snelle en vooral erg smakelijke oplossing: sapjes en smoothies!

Door fruit en groenten te persen zorg je er op een efficiënte manier voor dat je altijd genoeg vitaminen binnenkrijgt. Bovendien kan het zelfs nóg gezonder zijn dan het simpelweg eten van groenten en fruit. ‘Waarom?’ vraag je je af? Hieronder een aantal redenen waarom sapjes en smoothies zo ongelooflijk gezond zijn, samen met een paar van onze prachtige sapjes en smoothies foodtrucks.

Smoothies Foodtruck

Haal makkelijk je benodigde hoeveelheid vocht per dag

Elk mens heeft per dag zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig. Een goed gevulde smoothie bevat al snel 1 liter water, waardoor je met één drankje naast je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit ook al bijna je dagelijkse vochtbehoefte binnen hebt. Onthoud dat alleen een optimaal gehydrateerd lichaam goed kan functioneren. Wanneer je te weinig drinkt, zul je je dus erg moe en lusteloos voelen. Door iedere dag een grote smoothie te nemen kun je dus makkelijk voorkomen dat je te weinig drinkt, zodat je helemaal fris en energiek in de dag staat.

Veel meer variatie

Met een smoothie kun je ongelooflijk veel verschillende groentes en fruit binnenkrijgen, omdat je vanalles heerlijk met elkaar kunt combineren. Wat dacht je van een smoothie met wortel, mango, appel, peer, banaan, granaatappel en watermeloen? Of een drankje met appel, komkommer, kool, venkel, spinazie, avocado, broccoli en limoen? Je kunt ze allebei krijgen bij de Aloha Juice Trucks, prachtige oude brandweerwagens met de allerlekkerste sapjes en smoothies. Jammie!

Zoals je ziet, zijn deze smoothies ongelooflijk gevarieerd en krijg je zo van allerlei verschillende groenten en fruit wat binnen. Als je dat allemaal zou moeten eten zou het een stuk moeilijker zijn, dus ook in dit geval zijn smoothies een stuk gezonder. Verschillende soorten groenten en fruit in één klap, dat is wat je met smoothies bereikt.

Nog meer vezels, vitaminen mineralen

Het is algemeen bekend dat veel van de vezels, vitaminen en mineralen in de schillen van de groenten en het fruit zitten. Omdat sommige mensen hun producten echter liever zonder schil eten, gaan veel voedingsstoffen volledig verloren. Door de groenten en het fruit te persen hoef je de schil echter niet op zichzelf te proeven, maar blijven alle vezels, vitaminen en mineralen wel behouden. Een handige ‘truc’ om toch het maximale uit je groentjes te halen als je niet van schil houdt. Superfood ten top!

Lekker detoxen

Groenten en fruit ontgiften je lichaam. Door een aantal dagen alleen sapjes te drinken (geen smoothies, want die bevatten door de schil vezels), kun je je spijsvertering even helemaal ontlasten. Zo kun je snel weer helemaal fris en energiek aan de slag, net als je gasten als je ze op jouw evenement sapjes en smoothies serveert!

Overige tips

Al je met een slowjuicer werkt, kun je sappen tot 72 uur in de koelkast bewaren. Sappen van een sapcentrifuge en smoothies moet je meteen opdrinken, anders raken de vitamines, vezels en mineralen verloren. En dat wil je natuurlijk niet! Een foodtruck die gebruikmaakt van een slowjuicer is De Sapkar. Bij deze foodtruck weet je dus altijd zeker dat alle drankjes helemaal gezond zijn!

Als je nog meer wil weten over smoothies en sappen, lees dan eens dit artikel met 10 redenen om smoothies te drinken voor het ontbijt. Lees op de volgende pagina bovendien nog meer over de gezondheidsvoordelen van sapjes en smoothies, en de verschillen tussen slowjuicers en sapcentrifuges. Zo ben je binnen de kortste keren een smoothie-expert. Smoothalicious!

Geïnteresseerd in een sapjes of smoothies foodtruck?

Onze sapjes en smoothies foodtrucks kunnen alle soorten sapjes en smoothies leveren die je maar kunt bedenken. Bovendien zijn ze in te zetten voor alle formele en informele evenementen, en kunnen ze vaak zowel binnen als buiten geplaatst worden. Onze wagens zien er bovendien stuk voor stuk erg verschillend uit: van grote brandweerwagen tot fiets, er is altijd wel een sapjes en smoothies foodtruck die helemaal past op jouw event.