DE KALE GRIEK – GRIEKSE FOODTRUCK

DE KALE GRIEK – GRIEKSE FOODTRUCK

Date: 18 Apr 2016
Category: Bakfiets FoodtruckFoodtruck BredaWereldse Wagens

Een van de uitblinkende Mediterraanse keukens is die van Griekenland. Verse kruiden, groenten,  nauwelijks gerijpte kazen, diverse soorten vlees en dit alles gepaard met een goed glas wijn. Foodtruck chef Philippe Toufexis is er gek op. Als geboren en getogen Griek is deze keuken hem ‘met de paplepel ingegoten’. Hij heeft nooit afscheid kunnen nemen van de Souvlaki en Keftedes en bereidt dit nu vanuit z’n bakfiets op diverse evenementen. Krijg jij water in je mond van bladerdeeg hapjes met spinazie en feta of goed gekruide gehaktballetjes in tomaten/paprikasaus? Laat Phillipe dan eens langskomen met zijn foodtruck uit Breda “de Kale Griek”. 

 

DE KALE GRIEK IS EEN CULINAIRE HELD UIT BREDA

Zijn foodtruck heeft hij snel opgebouwd. Binnen no time liggen de stukjes fijngehakte knoflook en uienringen te sudderen op de hete bakplaat. Het is een klein wagentje, maar trekt de volle aandacht door het aroma dat van de gril afkomt. In Breda is de Kale Griek lokaal beroemd. Hier is hij een vaste gast op diverse markten en festivals. Echter is deze foodtruck niet alleen in Breda te bewonderen. Philippe reist stad en land af om op bedrijfsfeestjes, verjaardagen en festivals te koken.

Kale GriekEen van zijn bekendste gerechten is natuurlijk de klassieker Pita Gyros. Die doet het goed op elk feest. Grieks gekruid gyrosvlees, op een vers gebakken pita met diverse groentjes als topping. Daarnaast maakt de Kale Griek een hele hoop andere Griekse klassiekers. De smaken van de Kale Griek zijn uniek en volgens familierecept. Mis je iets in het menu? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan gaan we kijken wat de Kale Griek voor jou kan betekenen.

 

FOODTRUCK MENU

  • Choriatiki: Griekse boerensalade van trostomaten, komkommer, rode ui, zwarte Kalamata olijven en feta
  • Pita Gyros: Het lekkere Griekse pita brood belegd met Grieks gekruid gyrosvlees, trostomaten, friet en rode ui afgetopt met een huisgemaakte Tzatziki
  • Souvlaki: Malse kippendijen gekruid met Griekse souvlaki kruiden volgens familierecept, geserveerd met pita brood en huisgemaakte Tzatziki
  • Keftedes: Grieks gekruide gehaktballen in een rijke saus van tomaat en gegrilde paprika
  • Spanakopita: Bladerdeeg hapjes gevuld met spinazie en feta
  • Patatas Fourno: Aardappelen op Griekse wijze uit de oven

Boek deze foodtruck


Geef hier jouw beoordeling over deze foodtruck

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

 

VOLG FOOD CONVOY