BEZOEK AAN PANNENKOEKENPRINTER OP NATIONALE PANNENKOEKENDAG

BEZOEK AAN PANNENKOEKENPRINTER OP NATIONALE PANNENKOEKENDAG

Pannenkoekenprinter

Bedrijfslogo met voedingswaarde, 3D kleurplaat, of andere eetbare prints? Met een pannenkoekenprinter kan je het zo gek maken als je zelf wil. Print je Pannenkoek stond vandaag op het bedrijfsevenement van Leo Ammerlaan met hun originele pannenkoekenprinter. Voor Nationale Pannenkoekendag ging Food Convoy bij ze langs. Lees hier het beslag van ons bezoek!

Pannenkoekenprinter begon als LEGO blokjes

Drie jaar geleden was er alleen nog een LEGO model. Een jaar later kwam de printer op de markt via een Kickstarter. De PancakeBot was daarmee de allereerste 3D printer voor pannenkoeken! Als bakker met fascinatie voor fotoprints was Sander van Mook er ook als een van de eersten bij. Daarnaast heeft hij er zelf voor gezorgd dat hij twee pannenkoeken tegelijk kan laten afdrukken. Gaat de pannenkoekenprinter echter kapot, dan heeft hij gelukkig nog een aantal reserves. Maar als hij ze niet meer kan repareren, moet er een uit Amerika overkomen. De felrode variant is binnen Europa namelijk uniek in zijn soort.

Eigenaar pannenkoekenprinterPannenkoeken uit de pannenkoekenprinter

Feestelijk gebeuren met gekleurd beslag

Bedrijfsuitje of kinderpartij; beiden blijven leuk als je met beslag mag spelen. Hoewel de pannenkoekenprinter 200 pannenkoeken per uur print, kan je natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan! Maak gebruik van overtreksjablonen of improviseer met spuitflesjes in verschillende vormen en maten. De kleurstoffen zijn meestal smaakloos. Zo kan je een hele regenboog op je bord krijgen zonder overweldigd te worden door zoetigheid. Op verzoek kan Sander dit echter altijd aanpassen. Maar hij zorgt er ook voor dat er voldoende stroop en poedersuiker aanwezig is!

Dagelijkse portie groenten in een pannenkoek

Resultaat pannenkoekenprinterKrijg je de kinderen niet aan het groenvoer? Zoek je een alternatief voor eiwitshakes, of gewoon een andere vorm van proteïne? Sander zorgt ervoor dat zijn beslag gezond blijft. Beslag van spinazie of rode bieten bijvoorbeeld. Na eigen experiment heeft hij ervoor gezorgd dat gelijk staan aan een portie groente. Met natuurlijke zoetigheid en kleuren om mee te spelen in het ontwerp van je pannenkoek. Maar voor de fanatieke sporters overweegt hij dus ook de proteïne pannenkoek. Een mannetje met grote spierballen die ook nog eens goed vult.

 

Vier op een rij spelen met Pannenkoekenprinter