Een foodtruck huren: hoeveel kost het?


kosten-foodtruck-coverfoto
Je wilt een foodtruck huren! Wat een leuk idee. Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is: “Hoe duur is het om een foodtruck te huren?” De kosten van cateringopdrachten, ook van foodtrucks, lopen vaak erg uiteen. Helaas kunnen we dus geen eenduidig antwoord over de prijs geven zonder een individuele offerte-aanvraag te bekijken. Hierbij houden we rekening met de details van het evenement en de beschikbaarheid van de trucks waarnaar je voorkeur uitgaat.

Als stelregel kun je rekenen op minimaal €800,- exclusief BTW.  Voor kleinere ijs foodtrucks moet je denken aan minimaal €500,- exclusief BTW. Deze bedragen zijn voor deze foodtrucks echt een minimum garantie.

Iedere foodtruck hanteert echter zijn eigen prijzen. Daar kunnen bovendien nog andere kosten bijkomen. De kosten van een foodtruck zijn afhankelijk van:

 • Het soort evenement (bruiloft, bedrijfsfeest, communie, kinderfeestje enz..)
 • Voor de foodtruck af te leggen afstand tot de locatie.

Vind je dit een mooie verzameling? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie!

* nodig

Wij hechten veel waarde aan je privacy. Je kan je elk moment uitschrijven.


Het volledige kostenplaatje van een foodtruck

Elke foodtruck heeft opstartkosten. Hij moet uitrijden en de foodtruckeigenaar moet hoe dan ook in de wagen staan, of er nu 50 of 150 gasten aanwezig zijn. Zo ontstaat een minimumbedrag.

Omdat de foodtruck deze kosten minimaal gedekt wil hebben is er sprake van een omzetminimum. Een foodtruck voor een minimum van 10 tot 20 gasten kan dus prima, maar dan betaal je dus nog steeds €500,- tot €800,- exclusief BTW.

car paccio foodtruck

De kosten bestaan dus uit:

 • De foodtruck die moet uitrijden.
 • Het verrichte werk van de foodtruckeigenaar en eventueel personeel.
 • Het gerecht. Denk hierbij aan het aantal personen maal €3,- tot €5,- (of hoe gek je het zelf wil maken). Let hierbij op het gerecht dat je koopt. IJs of wafels zijn bijvoorbeeld goedkoper dan een verse pizza of biologische burger.
 • Reiskosten. Reken op iets meer dan €0,19 per kilometer, omdat foodtrucks vaak geen omgebouwde Toyota Prius zijn.
 • Extra aankleding, meubilair en andere decoratie.

4 Manieren om een foodtruck te huren

Er zijn grofweg 4 manieren om een foodtruck te boeken:

 • Afkoop. Hierbij betaal je een vooraf afgesproken bedrag voor een vooraf afgesproken aantal porties of een ‘onbeperkt’ arrangement.
 • Omzetgarantie. In dit geval betaal je een vast bedrag per portie op basis van nacalculatie. De prijs is dus afhankelijk van de omzethoogte. Hierbij geldt echter wel een vooraf afgesproken minimumbedrag.
 • Afdracht. De foodtruck betaalt stageld en een omzetafdracht om op jouw festival te staan. Let op: dit is alleen mogelijk voor écht grote festivals.
 • Vrije verkoop. Bij deze boekingsoptie betalen jij en de foodtruck helemaal niets. De truck komt echter wel langs op je evenement. Let op: ook dit is alleen mogelijk voor erg grote (publieke) evenementen.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Of vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw foodtruck naar keuze, zodat wij je de prijs precies kunnen vertellen. Als je nog meer wil weten over de algemene benodigdheden bij het huren van een foodtruck en wat we voor jou kunnen regelen, kun je ook bij ons terecht.

Nee, ik zocht de kosten voor het starten van een foodtruck!

Ahá! Ook die hebben we voor je op een rijtje gezet: