5 ORIGINELE FOODTRUCK CONCEPTEN DIE JE MOET ZIEN

5 ORIGINELE FOODTRUCK CONCEPTEN DIE JE MOET ZIEN

Tot in de puntjes uitgewerkte foodtruck concepten

Bedenk eens hoe jouw ideale foodtruck er uit zou zien. Met alles erop en eraan. Is de uitstraling wel tip top in orde? Wat staat er op de menukaart? Is je mentale voorstelling verder wel volledig? Voor de onderstaande foodtruck concepten hoef je echter niet langer te dromen. Deze zijn inmiddels dus al werkelijkheid! Niet alleen de aankleding is fantastisch, maar ook de gerechten zijn zeer goed uitgewerkt. Laat je verrassen door het lijstje hieronder:

  1. Marineren en maskerade
  2. Champagnetoren tot oesterman
  3. Echte heren die houden van hamburgers
  4. Zuidbroeks rollende retro bakfiets
  5. Jodelen in lederhose

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Marineren en maskerade bij The BBQ Army

The BBQ Army
De naam zegt het natuurlijk al, maar bij The BBQ Army boek je dus een complete barbecue ervaring in legerstijl! Niet alleen boogtenten en legertrucks zijn bedekt met camouflage doeken. Maar ook de heren gaan in schutkleuren gekleed. Vanuit hun rollende legertruck verzorgde ze onder andere al bijzondere bruiloften en fraaie vrijgezellenfeesten.

Bovendien zijn ze gespecialiseerd in Low & Slow barbecue. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze laag-bij-de-gronds zijn. The BBQ Army is juist uiterst gedisciplineerd. Ze vragen altijd naar voedsel allergieën en komen altijd eerst bij je langs om te kijken of de truck wel in je achtertuin past. Low & Slow houdt in dat je er de tijd voor neemt. Hiervoor worden grote stukken vlees dus over een lange periode gegaard. Gelukkig hoef je daar niet lang op te wachten. Als de heren uitrukken hebben ze al vele uren voorbereiding achter de rug. Zo zijn alle spareribs goed gelakt en de pulled pork straks Tango Oscar Papa!

Toren tot oesterman van de Champagnebus

De Champagnebus is een van onze originele foodtruck concepten!
Bij de Champagnebus ben je van alles voorzien. De mobiele bar is volledig uitgerust met glazen en genot. Zo werkt de Champagnebus al jaren samen met een geregistreerd vinoloog en sommelier die de beste mousserende wijnen en champagnes heeft uitgezocht. Het assortiment is dus al subliem, maar het zou natuurlijk helemaal super zijn als de fles open ging. Vrees echter niet voor glassplinters of vliegende kurken door de kamer. Met een sabel uit 1900 wordt de champagne voor je geopend door een professionele sabreur. Dit is een van hun toffe foodtruck concepten. Deze ontkurktechniek werd toegepast tijdens het vieren van overwinningen. Dus als je dan iets te vieren hebt, mag je eregast misschien ook wel een poging wagen.

In de watten leggende grillervaring door Real Gentleman

The Real Gentlemen is een van onze originele foodtruck concepten!
Bang dat beleefdheid aan het uitsterven is? Dan moet je bij deze mannen wezen. Gewoon de deur openhouden, of zelfs je jas over een plas water gooien. Zonde dat dat niet meer gebeurt, zeggen ze. Volgens Real Gentlemen geeft een echte heer om zijn medemens. Zoals vroeger dus. Ter illustratie van hun gastheerschap is hier hun mooiste initiatief: deelname aan de actie tegen eenzaamheid. Ruim 200.000 ouderen zijn namelijk eenzaam. Als je bedenkt dat iedereen een opa of oma heeft, is dat best veel. Vandaar dat de mannen een strandwandeling met ze maakten. Het lijkt misschien simpel, maar voor vele ouderen is over het strand lopen niet meer zo vanzelfsprekend. Op deze manier dragen de Real Gentlemen hun steentje bij aan de maatschappij. Maar met hun Land Rover rijden ze niet alleen naar zee. Met ingebouwde houtskooloven en authentieke gastvrijheid zorgen ze zeker voor een stijlvol evenement.

Begeman’s Retro Food vol oer-Hollandse hapjes

Begeman's Retro Food is een van onze originele foodtruck concepten!
Stroopwafels als vroeger en dikke ijsrollen tussen twee ronde wafels. Begemans bezorgt vintage desserts uit de bakfiets. Ook hier gaan de heren gekleed in de stijl van destijds. Op ritme van de retro radio delen ze steekijs uit in diverse streken. Vermoedelijk beleefde het dessert zijn glorietijd in de 50-er jaren. In de tijd dat ze nog papier in plaats van wafels gebruikten. Steekijs werkt echter iets anders dan een doorsnee ijswafel. Met een steeklepel wordt namelijk een dikke plak ijs van een grote rol gesneden in plaats van dat je een geschept bolletje plet. Wil je het echter nog avontuurlijker maken? Misschien krijg je Begemans zo ver om een plak ijs tussen twee stroopwafels te steken.

De dorstlessers zijn zelfs retro. Limonades van het merk Exota brengen een echt feest op tafel. Herinneringen van toen samengevoegd met de smaken van nu. Met de Champagnepils, Grenadine en Pompelmoes ben je bijvoorbeeld nog wel even zoet. Dat de drankjes in diverse kleurtjes bestaan en ook nog eens bubbels hebben, is natuurlijk een bonus.

Duitse bratwurst uit de Tiroler Grillwagen

De Tiroler Grillwagen is een van onze originele foodtruck concepten!
Bungeefun heeft sinds 2017 een nieuw concept aangepakt waar ze trots op mogen zijn. Naast het muziekpodium en de bungee trampolines staat nu ook een gloednieuwe grillwagen. Met alle lampjes aan de gevel schittert deze Tiroler in de nacht. Verder kan je natuurlijk langsgaan voor Duitse braadworst van topkwaliteit. Maar ook voor diverse broodjes en wereldburgers met allerlei toppings en sauzen. Bovendien kunnen ze op verzoek volledig in lederhose gekleed gaan en zijn ze daarnaast flexibel inzetbaar voor verschillende partijen.

Meer foodtruck concepten zien?

Op zoek naar meer mooie wagens? Neem een kijkje in ons complete foodtruck assortiment!