Vijf-gangen interview: Puur Proevers

Vijf-gangen interview: Puur Proevers

5-Gangen interview

In dit 5-gangen interview leer je eigenaar Maik Galenkamp van de foodtruck Puurproevers beter kennen. Hij vertelt onder andere over zijn liefde voor speltpizza’s, de vrijheid van een pizza foodtruck en zijn droom voor de toekomst.

Vragenvuurtje

1. Door wie of wat is jouw liefde voor foodtrucks ontstaan?
Ik ben zelf kok van beroep. De liefde om gasten te verrassen met eten is er altijd al geweest. In een keuken voelde ik mij al snel opgesloten tussen vier muren.

Mijn foodtruck geeft mij de vrijheid om op verschillende plaatsen te staan! Mijn enthousiasme voor koken is terug gekomen sinds de oprichting van Puur Proevers. In mijn ogen is een foodstand of foodtruck op locatie bij een evenement het mooiste wat er is.

Het betekent voor mij vrijheid, creativiteit, improvisatie, hard werken en veel liefde terug krijgen. Hoe tof is het dat je op bijna iedere plek een klein restaurant op kunt bouwen en daar je specialiteit aan iedereen kunt laten proeven.

2. Wat is het lekkerste dat jij serveert uit je truck?
De pizza foodtruck van Puur Proevers richt zich op de hele Italiaanse keuken. Als ik heel eerlijk ben komt er uit dit land zoveel lekkers. Zelf hou ik erg van deze keuken door de eenvoud en puurheid van de gerechten.

Je merkt gewoon dat de Italianen trots zijn op hun producten en hun keuken. Door de gerechten simpel en eerlijk te houden, komen de smaken van de producten goed naar voren.

Er zijn meerdere gerechten die door Puur Proevers worden gemaakt en ik zelf erg lekker vind. De liefde voor (spelt) pizza’s gaat niet meer over.

Met dit product zijn we begonnen en het wordt nog steeds het best verkocht. Stiekem heb je er best wat vaardigheid voor nodig om een goede pizza uit je steenoven te toveren en dat maakt dat dit gerecht onze specialiteit is.

Steenoven barbecue

3. Wat is het unieke aan jouw truck?
We werken met een stand die uit 3 delen bestaat. Hier kunnen we een ware buitenkeuken mee bouwen op bijna elke locatie. Doordat we de producten echt live maken en er een hout gestookte oven bij staat is er heel wat te zien en te beleven.

We hopen dan ook dat iedereen die langs loopt een klein beetje in Italiaanse sferen komt en blijft kijken en proeven.

4. Als je uit iedereen zou mogen kiezen, voor wie zou jij dan het liefst willen koken en waarom?
Zelf heb ik al voor heel wat bekende mensen mogen koken. Dat is erg tof en maakt wat je doet nog specialer. Maar als ik eerlijk ben is het koken voor mensen die begrip hebben voor onze keuken en zelf net zo enthousiast zijn over de gerechten, het allerleukst.
5. Wat is je wildste (truckgerelateerde) droom?
De evenementen en catering concepten blijven we doen. Daar is het gewoonweg te leuk voor. Ideeën en inspiratie zijn er genoeg.

Een droom is nog een klein, simpel, eenvoudig restaurantje te beginnen met een kleine kaart die alleen maar knallers bevat. Zodat zelfs de echte Puur Proevers verrast worden.

foodtruck puurproevers

De Puur Proevers zijn met hun rollende pizza ovens ook te boeken op onze site. Bekijk hier het profiel van de Puur Poevers!