Pannenkoek foodtruck in de spotlight: Rolled

Pannenkoek foodtruck in de spotlight: Rolled

Pannenkoek foodtruck Rolled

Pannenkoeken verkopen vanuit een grote truck in de vorm van een pannenkoek, de droom van ieder kind! Bas Schijvens heeft deze droom waar gemaakt. Met zijn pannenkoek foodtruck Rolled gaat hij de leukste festivals en evenementen langs. Zijn ambachtelijke pannenkoeken vult hij met de meest exotische ingrediënten. Dat Bas Schijvens wel van een grapje op zijn tijd houdt mag duidelijk zijn. Deze gezellige trucker doet een boekje open over zijn eerste jaar in de foodtruck-wereld.

Bas Schijvens, waar komt jouw passie voor dit concept vandaan?

Mijn liefde voor eten is er altijd al geweest, maar ik heb hier nooit aan toegegeven. Een stille liefde die ik onbeantwoord liet zullen we maar zeggen. Programma’s zoals Nix in the fridge, Born to cook en uiteraard de enthousiaste programma’s van Jamie Oliver vond ik altijd al erg interessant. Ik hou van de verbintenis en gezelligheid die koken voor vrienden met zich meebrengt.

Hoe ben jij begonnen met Rolled?

Vorig jaar ben ik mijn vaste baan verloren, dat was de spreekwoordelijke schop onder mijn kont die ik nodig had. Dat ik ‘iets met eten’ ging doen was al snel duidelijk. Het uiteindelijke concept zoals het nu is, is niet over 1 nacht ijs gegaan. De aanjager van de pannenkoek foodtruck is mijn nichtje van vier geweest. Zij vindt het fantastisch om samen met mij in de keuken ontzettend lekkere pannenkoeken te maken. Met stroop en poedersuiker natuurlijk. Worden ze lekker rustig van, al die suikers.

Maar de mogelijkheden van een pannenkoek gaan veel verder dan deze traditionele variant. Dankzij mijn vele reizen en creativiteit zag ik al snel de mogelijkheden die pannenkoeken foodtrucks bieden. De pannenkoek is het vertrouwde jasje, de combinaties die ik hierin oprol maken hem juist zo bijzonder. Dat ik het concept met een dikke knipoog neem mag duidelijk zijn. Want hoe serieus kun je jezelf nemen als je in een gigantische opgerolde pannenkoek, pannenkoeken staat te bereiden? Wat we wel echt serieus nemen is de kwaliteit van de gerechten die we bereiden.

Wat is het lekkerste dat jij serveert uit je truck?

Ik vind ze allemaal lekker, anders serveer ik ze niet! Zelf vind ik de ‘Gorgonzilla’ met gestoofde peer, gorgonzola en gekarameliseerde pecannoten heel lekker. En als ik voor een zoete moet gaan, dan zou ik voor de ‘Warme Janus’ gaan. Die is belegd met warme appel, een lekkere crunch van harde speculaas en een swirl van salted karamelsaus. Overigens verwacht ik voor komende tijd nog een aantal leuke nieuwe varianten, aangezien er weer een lenteseizoen aan zit te komen. Iets met asperges of lamsoor misschien?

Bas SchijvensAls je uit iedereen zou mogen kiezen, voor wie zou jij dan het liefst willen koken en waarom?

Ik zou graag eens willen koken voor iemand als Andre Amaro. Wat een geweldige creatieve druktemaker is dat! Overigens zou ik het ook geen straf vinden wanneer bijvoorbeeld Roberta Pagnier of Miljuschka Witzenhausen van 24Kitchen eens mee komen koken in mijn foodtruck.

Wat is je wildste (truckgerelateerde) droom?

Terug gaan naar Australië of Italië met mijn foodtruck. Ik heb een aantal jaren geleden rondreizen door deze prachtige landen gemaakt. Deze gebieden lenen zich perfect om per regio gerechten te creëren van alle mooie lokale producten. We rollen ze gewoon op in een Pannenkoek. Rolled on tour! Ik zie het al voor me.

Wat was jouw mooiste moment als foodtrucker?

Ik ben natuurlijk nog niet zo lang aan de slag als trucker, maar ik heb wel al een aantal mooie foodtruckfestivals mogen cateren. Er zijn twee momenten die er voor mij echt bovenuit steken. Het eerste moment was de kick-off van ons concept. In samenwerking met de Stadsbrouwerij Eindhoven hebben wij de catering verzorgd voor het jaarlijkse GLOW evenement. Heerlijke biertjes en zeer smaakvolle pannenkoeken: 2 ambachten die hand in hand gaan, beter wordt het niet!

Het tweede moment was het HAP festival in Antwerpen, ja we gaan ook internationaal. Een fantastische locatie en een zeer dankbaar publiek dat enorm te spreken was over mijn pannenkoek foodtruck. ’s Ochtends zei ik nog ‘vandaag wil ik rijen zien’ en een uur later was het met zijn allen beuken omdat we het aantal gasten nauwelijks bij konden houden.

Wil je meer informatie over deze pannenkoek foodtruck? Neem dan even een kijkje op zijn gepersonaliseerde pagina!

VOLG FOOD CONVOY