Indonesische cateraar in de spotlight – Broertjes Saté

Indonesische cateraar in de spotlight – Broertjes Saté

Indonesische Cateraar

Je favoriete Indonesische cateraar bij jou op locatie

Nederlanders houden wel van een stokje saté op zijn tijd, maar de Indonesische variant die de Broertjes Saté bereiden is voor de meeste gasten een echte openbaring. Zij stonden zelfs in de top 10 beste saté van Nederland! De broertjes reizen met hun saté foodtruck uit Dordrecht de Nederlandse festivals af om iedereen met deze culinaire Indonesische catering te kunnen verrassen.

Door wie of wat is jullie liefde voor deze saté foodtruck ontstaan?

Wij zijn allebei echte levensgenieters en daar hoort lekker eten bij. Liefde voor foodtrucks in het algemeen hebben wij niet per se. Het gaat ons erom dat mensen kunnen genieten van de gerechten die wij bereiden. Wij zijn ook meer een mobiele keuken dan een foodtruck. Foodtrucks zien er meestal strak uit en nodigen uit om er te eten. Onze formule komt beter tot zijn recht in de buitenlucht, met ruimte om ons heen. BBQ-en doe je buiten of in een grote ruimte, dus een saté foodtruck is niet echt praktisch. Wij hebben er daarom voor gekozen om een oude ijsco-aanhanger om te bouwen als verkooppunt en deze uit te breiden met een bar. Vanuit hier kunnen wij prima ons ding doen en hebben we toch de uitstraling van een foodtruck.

Broertjes Saté

Hoe zijn jullie met de Broertjes Saté begonnen?

Wij hebben een Indonesische vader. Op iedere verjaardag stond hij achter de BBQ saté te roosteren volgens het geheime recept van oma. Het werd ons dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Voor veel niet-Indonesische gasten was het een openbaring. Het is andere koek dan een sateetje in een eetcafé of uit de supermarkt. Wij waren beiden al jaren in loondienst en toe aan een nieuwe uitdaging.

Twee jaar geleden besloten we om een weekendje naar een camping in Brabant te gaan. Omdat het heerlijk weer was besloten we de eerste avond te gaan BBQ-en. We hadden thuis al saté gemarineerd en geregen, zodat we daar heerlijk konden eten. Terwijl we bezig waren met BBQ-en kwamen er veel mensen op de geur af en aten gezellig een stokje mee. Dit liep zo uit de hand dat we zelf bijna niets overhielden! Wij genoten zo erg van het feit dat mensen enthousiast waren over onze saté, dat we tijdens het brainstormen over onze toekomst die avond al snel op het idee kwamen om hier iets mee te gaan doen. De combinatie lekker eten bereiden op een gezellige locatie was onze nieuwe droom. Zo zijn de Broertjes Saté geboren.

Wat maakt jullie trucks nog leuker dan alle anderen?

Wij zijn van mening dat zo’n saté foodtruck slechts een visitekaartje is voor je product. Bij ons ligt de focus op het product dat we bereiden, de kwaliteit van onze saté is heel goed. We zijn niet zomaar in de top 10 beste saté van Nederland geëindigd vorig jaar. De moeilijkheidsgraad zit hem in de het bewaken van de kwaliteit in combinatie met de hoge snelheid die festivals van je vragen.

Broodje saté

Wat is het lekkerste dat jullie serveren?

Onze specialiteit is ons broodje kipsaté. Een rijk gevuld vers broodje met Indonesische kipsaté van kippendij, ambachtelijke pindasaus, zoetzure komkommer en gebakken uitjes. Verder is onze saté babi ook echt een culinair hoogstandje.

Als jullie uit iedereen mogen kiezen, dead or alive, voor wie zouden jullie dan willen koken?

We zijn beiden gek op voetbal, maar hebben voorkeur voor rivaliserende clubs. De enige ploeg waar wij samen voor juichen is oranje. Tijdens het WK of EK zijn we bloedfanatiek en kunnen we eindelijk eens samen juichen. Ook al gaat het nu niet zo goed met oranje, zij zijn toch degenen voor wie wij wel eens zouden willen koken. Wesley Sneijder en Robin van Persie hebben ons zoveel mooie momenten bezorgd dat zij wel een broodje kipsaté verdienen.

Broodje saté met groenten

Wat is jullie favoriete product en waarom?

Heel cliché wellicht, maar saté is ons favoriete product. We hebben bewust gekozen om hier de volle focus op te leggen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit hoog houden. Bij catering opdrachten kunnen we wel andere heerlijke Indonesische lekkernijen maken, maar op een festival of event houden we het bij saté. We zijn natuurlijk niet voor niets de Broertjes Saté.

Wat is het leukste festival/evenement dat jullie gedraaid hebben?

Foodstock, Toffler Festival en natuurlijk de kerstmarkt in onze eigen stad Dordrecht. Hard werken en onwijs gezellig!

Wil je graag meer weten over deze bijzondere Indonesische cateraar? Lees meer informatie op hun gepersonaliseerde pagina!

 

VOLG FOOD CONVOY