Rotterdam is tegenwoordig de Nederlandse hoofdstad van street food! In April 2017 gaf de Gemeente Rotterdam het startschot voor het Foodtruck Experiment Rotterdam. Tijdens het experiment mogen foodtruckers hun hapjes, drankjes en maaltijden serveren vanaf 12 locaties in de binnenstad. Met ruim 300 foodtrucks in ons assortiment, mogen wij het experiment organiseren. Ben jij op zoek naar street food in Rotterdam? Kijk dan even verder op deze pagina.

Op deze locaties vind je street food in Rotterdam

De Gemeente Rotterdam heeft twaalf locaties aangewezen waar we mogen staan met onze foodtrucks. Hieronder valt het Oostplein, Wijnhaven, Kop van Zuid, Het Euromast park, Het Nieuwe Luxor, Wilhelminakade, Museumpark, Zuiderpark, Leuvehoofd, Luchtsingel, Wijkpark Oude Westen en het Balkon aan de Maas. Per dag verschilt het welke locatie wordt bemand. Hieronder zie je waar je op dit moment street food in Rotterdam kunt vinden.

Waar onze foodtrucks nu staan

Street food RotterdamMet dit icoontje geven we aan waar je precies street food in Rotterdam kunt vinden. Wij houden de kaart dagelijks up to date. Klik op het icoontje voor meer informatie over de foodtrucks en hun gerechten. Heb je zelf een foodtruck en wil je graag weten hoe je deel kunt nemen aan het Foodtruck Experiment Rotterdam? Neem dan even contact met ons op via deze pagina.

Even een paar van de deelnemers voorstellen

Het aanbod van foodtrucks is wisselend. Ook dit onderdeel proberen we zoveel mogelijk actueel te houden.

Foodtruck Experiment RotterdamReal American street food van Food 55

Foodtruck chef Willem is gepassioneerd over de Amerikaanse keuken. Voordat hij een oude slaapwagen ombouwde tot foodtruck, verzorgde hij de catering voor de Amerikaanse strijdkrachten op luchtmacht basis Volkel. Nee, Amerikanen hebben liever geen stamppot met rookworst. Met enige regelmaat lieten zij verse ingrediënten overvliegen vanuit hun vaderland. Willem mocht hiermee aan de slag. Tijdens zijn loopbaan bij de luchtmachtbasis kreeg hij Amerikaanse hits als de Montecristo Sandwich, Philadelphia Cheese Steak en Hotdog goed in de vingers. Kom het vooral zelf even proeven! Willem vertelt je graag over zijn belevenissen op de luchtmachtbasis! Lees meer over Foodtruck Food 55 op onze site.

Street Food RotterdamEen lekker bakkie van Opa Kars

In de Verenigde Staten is het heel normaal om ergens een koffie to go af te halen. Niet alleen maar omdat het lekkerder is dan die oploskoffie die je op je werk krijgt. Maar ook vooral omdat het gewoon leuk en gezellig is. Bij Opa Kars is het altijd gezellig. Kom vooral even langs voor een heerlijk bakje koffie, lekker broodje en een gezellig praatje!

Nog meer informatie

Is te vinden op de website van de gemeente. Voor een kort overzicht is ook deze factsheet handig: Factsheet Experiment Foodtrucks 12 april 2017

Rotterdam Foodtruck Experiment in het nieuws:

Foodtruck Experiment op video

Artikelen op het web