Rotterdam experimenteert met Foodtrucks

Op twaalf aangewezen locaties in de stad Rotterdam mag een jaar lang een wisselend aanbod aan foodtrucks worden geprogrammeerd. De gemeente Rotterdam schreef een aanbesteding uit, en wij wonnen als The Food Convoy met onze inzending.

Locaties

De gemeente selecteerde samen met de gebiedscommissies twaalf locaties. Dat zijn: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel t.h.v. Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter Nieuwe Luxor), Zuiderpark en Balkon aan de Maas.

 

Wat doet The Food Convoy?

Wij zijn verantwoordelijk voor de coördinatie: het garanderen van een aantrekkelijk en wisselend aanbod dat wordt gewaardeerd door de wijk, de truckers en de gemeente.

Voor de start op 21 April worden de locaties Wijkpark Oude Westen, Wilhelminakade & Leuvehoofd geprogrammeerd. De volgende foodtrucks zullen hierbij aanwezig zijn vanaf 11:30 uur:

Wijkpark Oude Westen:

Schellbus

schellbus foodtruck

Luena’s Foodcorner 

luena's foodcorner foodtruck

Tandoor Foodtruck 

(Sorry! Foto van deze beauty is onderweg..)

Wilhelminakade:

Car Paccio

car paccio - foodtruck

Ketelbinkie Koffie / HY Koffie  

hy koffie bus

 

Leuvehoofd:

De Pizzabus 

pizzabus foodtruck

Tostibus 

tostibus foodtruck

Esta Loco 

esta loco foodtruck buiten

Zijn het standplaatsen?

Nee. Er wordt gewerkt met het experimenteerartikel 1:10 van de Rotterdamse APV. Zo bezien is het experiment toegestaan omdat de verwachting van ons en de gemeente is dat foodtrucks een positieve uitwerking hebben op het vestigingsklimaat, de levendigheid en de aantrekkelijkheid van de stad.

Planning

Vrijdag 21 april is het startschot; dan staan de eerste foodtrucks op de eerste locaties. Wil je zien welke trucks wanneer waar staan? Kijk dan op onze kaart (nog in bewerking)

Nog meer informatie

Is te vinden op de website van de gemeente. Voor een kort overzicht is ook deze factsheet handig: Factsheet Experiment Foodtrucks 12 april 2017

Rotterdam Foodtruck Experiment in het nieuws: