Een gezonde foodtruck: wat is het?

Een gezonde foodtruck: wat is het?

Een gezonde foodtruck: wat is het?

Het is tegenwoordig in de mode om aan je gezondheid te denken. Mensen zijn massaal aan het sporten geslagen, quinoa begint het van patat te winnen en smoothies zijn populairder dan milkshakes. Het is dan ook niet zo gek dat veel foodtrucks zich met deze trend bezighouden. Maar welke vormen van gezond zien we nu eigenlijk? En hoe speelt de gezonde foodtruck daarop in?

Gezonde ingrediënten

Bij gezonde ingrediënten denken we natuurlijk al snel aan quinoa’s, groenten, fruit en andere groene producten. Dat is logisch en zeker ook goed, maar er is nog veel meer waar je aan kunt denken! Er zijn veel trucks die met gezonde ingrediënten werken, denk bijvoorbeeld aan Sla-gerei. Zij verkopen heerlijke salades en charcuterie waar een vette hamburger qua smaak niet aan kan tippen. Zo maken ze salades met pompoen, geitenkaas en zalm. Hun charcuterie bestaat onder andere uit verse salami, kaas en cashewnoten. Een echte gezonde foodtruck dus!

Gezonde foodtruck voorbeeld De SapkarEen ander voorbeeld van een truck die aan de gezondheid van hun klanten denkt is de Sapkar. Zij verkopen heerlijke sapjes die volledig gemaakt zijn van groente en fruit. Niets komt uit een pak! Met gekoelde slowjuicers zorgen ze ervoor dat alle vitamines en voedingstoffen zo lang mogelijk worden behouden. Dat is dus gezond, maar ook nog eens veel lekkerder!

De gezonde foodtruck met biologische producten

Naast het toevoegen van gezonde ingrediënten kun je ook op andere manieren met gezondheid bezig zijn. Je kunt namelijk gebruikmaken van biologische producten. Er is al veel onderzoek gedaan naar de voordelen van het eten van biologisch voedsel. Hieruit is duidelijk naar voren gekomen dat deze producten een stuk gezonder zijn.

Gezonde foodtruck voorbeeld Uit de PanOnderzoekers hebben bijvoorbeeld gevonden dat biologische producten minder bestrijdingsmiddelen en diergeneesmiddelen bevatten. Bovendien is het risico van besmetting met salmonella aanzienlijk kleiner als er biologische producten worden gebruikt.

Genoeg reden om biologische producten in overweging te nemen dus! Een goed voorbeeld van trucks die alleen maar biologische ingrediënten gebruiken, zijn soep foodtruck ‘Uit de pan’ en crêpe foodtruck Crêpe Centraal. Veel verschillende keuzes dus en altijd verantwoord genieten!

De SuperFoodGuru Juicebox

Niet alleen onder de gezonde foodtruck is de gezondheidshype te merken, ook in andere horecasegmenten vliegen de gezonde concepten je om de oren. Een van deze concepten is de juicebox van SuperFoodGuru. Dit merk van Jojanneke en haar partner maakt uitsluitend gebruik van biologische producten, het liefst lokaal gesourced en direct van het land.

Je kunt bij haar een juicebox bestellen. Iedere juicebox bevat een aantal recepten voor heerlijke sapjes en de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt. Hartstikke leuk natuurlijk!SuperFoodGuru Jojanneke foto

Je kunt kiezen uit een drie-, vier- of vijfdagenbox en kunt iedere dag een liter sap maken. Wil je een keer helemaal detoxen? Dan hebben zij hier ook een programma voor. Onder begeleiding van de SuperFoodGuru ga je dan na twee weken voorbereiding een week lang leven op sapjes. Een mooie uitdaging voor iedere healthfreak!

Kijk eens op deze pagina rond en vind de beste gezonde foodtrucks. Met deze wagens weet je dat je altijd verantwoord geniet. Lekker en zorgeloos dus. Neem die stap en kies voor gezond!