Week van het Nederlandse bier 2017

Bier. Het populairste drankje in Nederland staat van 11 t/m 21 Mei in de schijnwerper tijdens de Week van het Nederlandse Bier. Nederland heeft meer dan 400 verschillende brouwerijen, die bij elkaar honderden verschillende soorten bier brouwen. Hoog tijd dus om van dichtbij kennis te gaan maken met deze speciaal biertjes en de brouwers te vragen naar hun geheimen. We hebben alle activiteiten tijdens deze speciale week voor je op een rij gezet.

Bierfestival Den Haag trapt af!

bierproeffestival den haag in de grote kerk

bierproeffestival den haag in de grote kerk

8 t/m 11 Mei trappen we de ‘Week van het Nederlandse Bier’ af met een heus 3-daags bierfestival. Dit bierproeffestival wordt dit jaar alweer voor de 6e keer georganiseerd in de Grote Kerk.

3 dagen lang kun je, je vergapen aan honderden soorten bier, gepresenteerd door 40 verschillende brouwerijen.

Donderdag 11 Mei kun je er terecht van 18:00 uur – 22:00 uur. Vrijdag gaan de deuren iets eerder open en ben je vanaf 16:00 uur van harte welkom tot 22:00 uur. Op zaterdag wordt dit openingsfestival afgesloten waarbij je 2 dagdelen welkom bent. Van 13:00 -17:00 uur en van 18:00 tot 22:00 uur.

Tickets voor de Week van Het Nederlandse Bier zijn gelukkig nog steeds verkrijgbaar!

Activiteiten op lokaal, regionaal en landelijk niveau

Door het gehele land staan er proeverijen, workshops en lezingen op de planning, die georganiseerd worden door brouwerijen, restaurants, bierlokalen en andere ‘pils professionals’. Een compleet activiteitenoverzicht van alle bier gerelateerde events staat netjes voor je klaar. Om je alvast een klein beetje te inspireren hebben we de activiteiten binnen de 4 grote steden, tijdens deze week, voor je op een rij gezet.

‘Bier plezier’ in Rotterdam:

13 Mei: ‘BierXperience Rotterdam’: Tijdens de Bier Xperience kun je onbeperkt genieten en proeven van meer dan 100 verschillende speciaalbieren! Laat je meenemen in de wereld van speciaalbier. De entree bedraagt € 20,- per persoon.

Locatie: Grote Kerkplein 27bierxperience

20 Mei: ‘Hoevebrugsch tot nu toe’: Een kleine proeverij uit de microbrouwerij van Bier- en Specialiteitencafé Walenburg. De eerste kennismaking met de buitenwereld.

Locatie: Walenburgerweg 62-B, 177

21 Mei: ‘Biervaart Historisch Delftshaven’ : Een mooie biervaart met Pakschuit Nooit Gedacht naar Historisch Delftshaven. Een bezoek aan Stadsbrouwerij De Pelgrim en op de terugweg een proeverij van Delftse historische bieren.  

Locatie: Stadsbrouwerij Pelgrim

‘Bier plezier’ in Amsterdam:

bier oost festival amsterdam

13 Mei: HOU JE VAN BIER? ZIJ OOK! WELKOM OP BierOost 2017. Na een heerlijke editie van BierOost vorig jaar, komen ze dit jaar uiteraard weer terug met een nog betere editie!

Locatie: De Jaap Eden ijsbanen zullen worden omgetoverd tot een prachtig festival waar je kunt genieten van een heerlijk speciaal biertje terwijl op de achtergrond de meest heerlijke deuntjes worden gespeeld .  (PR)Oost!

20 Mei: Open dag 7 Deugden. Bierliefhebbers kunnen op zaterdag 20 mei van 14.00  – 20.00 uur tijdens de Open Dag genieten van de aparte en smaakvolle bieren van De 7 Deugden.

night out in the brewery

20 Mei: Night out in the Brewery. Voor de Week van het Nederlandse Bier hosten Jacobsz en Two Chefs Brewing een uniek diner in de loods van de brouwerij. Verwacht een 5-gangen bier-spijs menu en een aperitief van Cocktail Professor.

Locatie: Moezelhavenweg 6

‘Bier plezier’ in Den Haag:

kompaan bier11 t/m 21 Mei: ‘Bier achter de Duinen’. Beeld je even in Haagse chefs die zich in de keuken alleen maar bezighouden met het bereiden van explosieve smaaksensaties met bier. Den Haag groeit als het gaat om de brouwerijen. Kompaan Bier sleepte al 5 medailles in de wacht tijdens de Dutch Beer Challenge.

Daarnaast maken ook brouwerij Het Kwartje en de Haagsche Broeder een snelle ontwikkeling door.

Naast Bier achter de Duinen wordt er door heel Den Haag in de restaurants extra aandacht besteed aan het bereiden van gerechten met bier als belangrijkste ingredient.

‘Bier plezier’ in Utrecht

stapzwan gose bier13 Mei: ‘Lancering Stapzwan Gose’. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier lanceert Stapzwan Brouwerij Utrecht haar nieuwste bier, de Stapzwan Gose. De lichtzure ziltige Gose belooft de ideale zomerse dorstlesser van dit jaar te worden.

Locatie: Lange Jufferstraat 58

20 Mei: ‘Bierwandeltocht Vandestreek brouwerij, Utrecht’. De bierwandeltocht begint bij station Hollandsche Rading. Biersommelier en wandelgids Maarten Exel neemt je mee door Hollandse vergezichten, een nieuw vogelrijk natuurgebied, Westbroek en langs een fort van de Hollandse Waterlinie. In hun nieuwe Playground proeven ze hun bieren en krijgen een kijkje in de brouwerij van de brouwbroers VandeStreek.

Locatie: Ontariodreef 43

utrechtse bierbrouwers festival27 Mei: ‘Utrechtse Bierbrouwers Festival’.  Het 7e Utrechtse Bierbrouwers Festival wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht. Op deze stoere locatie zijn 33 Utrechtse brouwerijen aanwezig met meer dan 100 Utrechtse bieren.

Locatie: Westkanaaldijk 7

Benieuwd of er ook bierfestivals en proeverijen bij jou in de buurt worden georganiseerd? Neem even een kijkje op de site om de activiteiten tijdens de brouwerijdagen terug te vinden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze foodtrucks die verschillende dranken schenken? Kijk dan even op onze website of er wat leuks tussen zit.