11 soorten BBQ’s om jouw feest of event meer karakter te geven!

11 soorten BBQ’s om jouw feest of event meer karakter te geven!

Rol die vleesroosters maar naar buiten. Zet die grillgiganten maar weer aan het werk. Het barbecueseizoen staat voor de deur. Organiseer jij binnenkort een familiefeest? Of ga je trouwen en wil je, je bruiloft karakter meegeven met een typisch Amerikaanse barbecue? Dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel leggen we je precies uit met welke 11 soorten BBQ’s onze foodtruckers jouw evenement tot een groot succes maken!

11 Soorten Barbecue’s op een rij:

Pig Roaster (Meadow Creek 72 PRT)

pig roaster

In Nederland is dit rooster, om complete varkens low & slow te bereiden, echt uniek. De mensen van Smokey Goodness hebben ‘m laten overkomen uit Amerika en het is een absolute publiekstrekker tijdens evenementen.

Met gesloten kap worden de varkens 20 uur lang langzaam aan op temperatuur gebracht ( wees gerust: Niet levend he!). Met een extra grillplaat kunnen deze roasters omgebouwd worden tot reuze grill. Erg handig voor als er grotere projecten op de planning staan.

Rotisserie Roasting

rotisserie smokey goodness rotisserie rooster van smokey goodness

BBQ Smoker

smoker bbq

Zodra die klep open gaat, weet je dat het menens is! Dan maken we kennis met 2 rookkamers en een vuurkamer. Vlees en vis blijft sappig, doordat de 3 gesloten kamers zorgen voor een indirecte verhitting. In de 2 rookkamers is er genoeg ruimte om vlees, vis, groente, pizza’s of brood te bereiden. In deze barbecue worden de gerechten ook perfect warm gehouden zonder dat ze aanbranden. Niet onbelangrijk als je tijdens een netwerkborrel indruk wil maken met de catering.

De temperatuur in de ruimtes kan worden bepaald doordat de luchttoevoer handmatig kan worden geregeld. Via de ingebouwde thermometer krijg je een seintje of het binnen allemaal nog warm genoeg is. Een van onze grillmasters die met deze BBQ Smoker werken zijn de mensen van Tommy’s Barbecue. Met hun indrukwekkend uitrusting bouwen ze menig terrein om tot waar BBQ plein.

Houtskool XXL Smoker ( Houtgestookte BBQ )

houtgestookte bbq grill 'n smoke

Op de afbeelding zie je de houtgestookte BBQ van Grill ‘n Smoke. Ze maken daarbij gebruik van appel-en beukenhout. Duurzaamheid staat centraal bij deze foodtruck. Scharrelvlees, biologische groenten, brood en vis zijn afkomstig van lokale leveranciers. Met oog voor het welzijn van de dieren.

Belangrijk ook hier is dat het vlees en de visgerechten nooit zullen uitdrogen, maar wel een heerlijke houtsmaak meekrijgen. De afmeting van de grillplaat is groot genoeg om ook tijdens festivals de grote menigte van heerlijke gerechten te kunnen voorzien. Daarnaast levert het stoere karakter van deze BBQ ook nog eens mooie plaatjes op na afloop van je bruiloft.

Yoder YS 1500 & Cold Smoker

bbq rookoven yoder smoker

Als er 1 barbecue veelzijdig is, dan is het wel deze deze cooker. De warmte in de cooker kan worden gereguleerd met een geïntegreerd warmte management systeem (WMS). Deze rookoven wordt onder andere gebruikt door de foodtruckers van de Smokers Foodtruck.

De veelzijdigheid van hun concept uit zich in hun uitgebreide keukenuitrusting met stoomoven, inductie kookplaten, snijmachine, koud rook oven, bain marie, friteuse, + 1000L koeling. Met deze stoere ‘wood fueled’ American Smoker brengen zij de authentieke American BBQ smaken op je feest.

Op de zogenaamde ‘competition cart’ zijn 10 inch pneumatische banden gemonteerd die ervoor zorgen dat deze barbecue zich mobiel en stabiel over elke terrein kan vervoeren.

binnenkant van de rookoven ys 1500Specificaties: 

 • Kookoppervlak 3.180 cm2
 • Kookrooster van 61 x 107 cm in de hoofdkamer
 • 48 x 82,5 cm uitschuifbare plaat op het tweede niveau
 • Totale lengte 147 cm
 • Totale hoogte 170 cm
 • Totale diepte 94 cm (inclusief voorplaat)
 • Afval capaciteit 9 kg
 • Gewicht 303 kg

Trailblazer BBQ

In totaal zijn er 6 modellen van dit type houtskool BBQ. Een compleet overzicht vind je terug op de website van de Foodtruck Company

Specificaties:

 • Hij is erg makkelijk mee te nemen naar de locatie van de opdracht.
 • Daarnaast is de grillcapaciteit ook indrukwekkend te noemen zoals je misschien al een klein beetje hebt gezien op het filmpje hierboven.
 • Na afloop van het evenement is de trucker ook zo weer weg. De vleugeldeuren aan de zijkant klap je dicht, waardoor er niet hoeft gewacht te worden op het afkoelen van het houtskool.
 • Opvallend en compact
 • Geschikt voor groepen van 400 tot 800 personen

Oklahoma Smoker

oklahoma smoker bbq bazen

Hop! In de achterbak ermee en je hebt een echte mobiele foodtruck met Oklahoma Smoker achterin. Deze Oklahoma Smoker staat geïnstalleerd in de foodtruck van de BBQ Bazen.

Gegarandeerd dat alle hamburgers in deze BBQ allemaal evenveel aandacht krijgen als het gaat om de verdeling van de temperatuur. Daarnaast heeft deze smoker ook buitengewone ovenkwaliteiten om brood of een goede schotel klaar te laten maken.

Nooit meer je vlees verbranden tijdens je evenement met deze professionele grill. Deze grill wordt ook wel de ‘Rolls Royce onder de barbecue’s genoemd en staat bekend als oerdegelijk.

De Oklahoma Smoker kan ook worden uitgebreid met met extra accessoires zoals een paella rooster, een gas-unit of een extra tafel om te bereiden.

bbq bazen foodtruck outdoor

Zuid Afrikaanse Braai BBQ

braaimobiel foodtruck

We reizen af naar het zonnige zuiden en komen daar een variant tegen die in Zuid-Afrika immens populair is. De ‘braai’ is ongekend geliefd en een groot onderdeel van hun cultuur. Op de foto zien we de enige echte Braaimobiel . Zij hebben ‘showcooking’ tot ware kunst verheven.

Om het 1e misverstand uit de wereld te helpen. Een braai is niet hetzelfde als een BBQ. In Nederland barbecueën we vooral op kolen, terwijl bij een Zuid-Afrikaanse Braai hout wordt gebrand totdat het kolen worden. Daarnaast is het traditie om in Zuid-Afrika grote stukken vlees op de braai te leggen om te garen.

Wilde je graag hapjes kip op de braai leggen? Dan kom je helaas bedrogen uit. Kip telt niet als geschikt ‘vlees’ voor op de braai. Naast het vlees op de braai is het ook goed gebruik om een stoofpotje klaar te maken op de braai. In Zuid-Afrika noemen ze dit een potjie (spreekt uit: poj-kie).

Houtskool Barbecue

smaakmobiel bbq opstelling

Tradities zijn er om in stand te houden. De klassieke houtskool BBQ mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Op de foto links zien we de BBQ opstelling van de foodtruck van de Smaakmobiel .

Naast deze BBQ beschikken ze ook nog over de grotere Low & Slow Smoker BBQ., die we eerder noemde in dit artikel.

Zoals je op de pagina van deze foodtruck kunt zien is de lijst met gerechten gigantisch en de lijst kan nog wel even doorgaan.

Amerikaanse BBQ Barrels

american foodtruck bbq tijdens een evenement

‘Barrel BBQ’en’. Oliedrums worden omgetoverd tot BBQ roosters. De American foodtruck weet er wel raad mee. Grillen op heuphoogte zonder dat de ARBO-dienst met een afkeurende blik langskomt, dat is wat Barrel BBQ-en inhoudt.

De barrelset bestaat vaak uit een: Mand, Rooster, Deksel met klem, Hoes.

Na afloop mag de fik erin en kun je de barrel gebruiken als vuurkorf. Met een drankje erbij kun je vervolgens nog even heerlijk nagenieten van een geslaagd evenement.

Monolith Grills

monolith grill keramische bbq

Iedereen kan ermee overweg. Bakken, braden, roken, koken, garen, grillen en natuurlijk barbecueën. Het is een alleskunner en daarmee dus erg handig voor tijdens een evenement of feest in de achtertuin.

De Monolith is als enige barbecue in staat culinair om op een hoog niveau te functioneren, dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van het materiaal en de vele mogelijkheden. Van pizza tot spare-rib en van biefstuk tot complete zalm. Onze foodtruckers serveren heerlijke gerechten.

Voor een compleet overzicht ga je naar onze BBQ Foodtruck galerij, waar we al onze BBQ helden en grill koninginnen op 1 pagina hebben verzameld.